Imatge
AMT logo

Els impostos de Múrcia podran pagar-se a través de Bizum, Apple Pay i Google Pay a partir de setembre

 

Tras successives pròrrogues, l'Ajuntament adjudica el servei de gestió de tributs per 37 milions i 4 anys a la mateixa empresa que venia prestant-ho

 

«Et faig un Bizum i et pago el que et dec». Aquesta frase, que manifesta una forma de procedir que s'ha tornat més que usual entre amics, coneguts i familiars, va a poder aplicar-se a partir d'ara en la relació, no tan íntima, que mantenen els veïns del municipi de Múrcia amb l'Agència Tributària Municipal. Perquè a partir del mes de setembre entrarà en vigor el nou contracte del servei de gestió de tributs que inclou entre les seves novetats aquesta adaptació als nous temps.

Junto a aquest mitjà de pagament 'online', molt vinculat a la tecnologia mòbil, també serà possible recórrer al ús d'Apple Pay i Google Pay. Així, ara el mateix es pagarà amb el 'smartphone' un cafè que el segell del cotxe. No serà possible, de moment, usar aquestes vies en el cas del període de pagament voluntari de les sancions de tráfico, que són gestionades per Policia Local, segons van puntualitzar des del Consistori.

El contracte per al cobrament i gestió de tributs va ser adjudicat finalment aquest divendres, per acord de la Junta de Govern municipal, a la mercantil Gestió Tributària Territorial SA amb un cost de 36.908.919 euros per a un termini de quatre anys -uns 9 milions anuals, encara que, en ser un contracte de màxims, es tractarà de rebaixar el cost final-, prorrogable a un més. Es tracta de la mateixa empresa que venia oferint el servei des de 2004 -després de successives licitacions-, segons van indicar fonts municipals, encara que en aquesta ocasió amb una denominació diferent després de l'absorció de la seva filial Tribugest.

"El edil d'Hisenda assenyala que li hagués agradat una remunicipalización però que el Consistori ara no disposa de mitjans per a això"

 

Aquest servei va ser privatitzat pel PP en els inicis del mil·lenni i des de llavors el PSOE ha criticat en diverses ocasions aquesta externalización. Cs també ha posat el focus en les últimes legislatures sobre el contracte. De fet, cal recordar que aquest s'ha prestat en els últims mesos per Tribugest en virtut de «dues pròrrogues excepcionals, una signada al març i una altra al novembre del 2021 i que vencien aquest mateix mes d'agost. El motiu d'aquesta demora es trobava, concretament, en les reticències del vicealcalde, Mario Gómez, a donar llum verda a un plec de clàusules amb el qual no estava d'acord. Finalment, a principis de 2022 l'alcalde, José Antonio Serrano, es va reclamar les competències de Contractació per possibilitar que seguís la tramitació del plec.

L'edil de Gestió Econòmica, Enrique Lorca, reconeixia aquest divendres que el seu ADN socialdemòcrata li porta a apostar pel públic, però, que «donat el temps amb el qual s'explicava abans de la caducitat del contracte, l'Ajuntament no disposava de capacitat personal i tècnica per assumir una remunicipalización». No obstant això, va assenyalar que en els propers quatre anys «s'haurien d'anar donant passos perquè, si no tot el servei, almenys part, torni a ser gestionat pel Consistori», al mateix temps que va remarcar que la labor desenvolupada pels treballadors d'aquesta empresa està sent «òptima».

Más facilitats per al pagament

«Amb aquest nou contracte es posen més i millors mitjans per facilitar al màxim el pagament d'impostos i taxes, augmentant la recaptació voluntària», postil·lava en relació a les millores que suposarà la renovació del servei. Així va destacar, per exemple, eines com el 'compte fiscal del contribuent', amb la qual se cerca augmentar les domiciliacions; les subscripcions a notificacions electròniques; l'extensió dels canals de comunicació a través del Chatbot tributari, l'ampliació dels mitjans de pagament electrònics; i l'increment del catàleg de serveis telefònics.

Així mateix, l'adjudicatari haurà d'aportar locals situats en zones cèntriques i de fàcil accés en el municipi tant al centre de la ciutat -almenys dues-, com en les pedanies de Beniaján, Cabezo de Torres, El Palmar i Puente Cansalades i en altres tres per determinar.

 

Font: Diari La Veritat (05.08.2022)